Search | Register | Login 
Consulting > IP Telephony
Nederlands English
 IP Telephony

Cisco PhonesTelefonie is een geheel nieuwe fase van haar bestaan binnengestapt. Het onderscheid tussen spraak- en dataverkeer verdwijnt. De traditionele PBAX is vervangbaar door een IP-PBX waarbij de telefonie niet langer 'circuit-switched' is maar 'packet-switched'. Plug een IP-telefoon in het normale IP-netwerk en een gesprek wordt vertaald in IP-packets; die gaan moeiteloos door dezelfde switches en routers als het dataverkeer.

In veel bedrijven is het aantrekkelijk om de telefoon en de PC samen te laten gaan. Dat kan via verschillende protocollen. Een medewerker die naar twee verdiepingen lager verhuist, pakt gewoon zijn telefoon op, loopt er mee naar de nieuwe werkplek en plugt hem daar in. Vanaf hetzelfde moment is hij op de vertrouwde wijze weer bereikbaar.

Het omzetten van spraak naar IP-packets maakt zeer uitgebreide toepassingen mogelijk, zoals Unified Messaging systemen. E-mails, faxen, en voice-mails komen op een en dezelfde centrale plek aan: uw Inbox. Ook kleine, maar handige verbeteringen zijn denkbaar, zoals een verkort kiesnummer programmeren op uw persoonlijk webpagina. Zelfs functies die formeel niet bestaan zijn te realiseren; door ze te programmeren met gebruik van bepaalde API’s.

Voor al dit soort systemen is het van groot belang dat het netwerk vriendelijk en uiterst betrouwbaar is. Foxnet geeft daarom buitengewoon veel aandacht aan zaken als schakeltechnologie, VLAN’s en QoS.


Foxnet BV

Heicopperweg 38
4128 LP Lexmond
The Netherlands

t: +31 (0)888 36 9600
f: +31 (0)888 36 9639
Email: helpdesk [at] foxnet.nl

Privacy Statement
Foxnet BV 2011